Pizza

Składniki ciasto

25 g drożdże
1 łyżeczka sól
2 łyżeczki miód
4 szklanki letniej wody
4 łyżki mleko
4 łyżki oliwa z oliwek
10 filiżanek mąka pszenna

Składniki farsz

1 słoik sos pomidorowy z dobrej jakości

tarty ser np: mozarella – szynka – salami – krewetki – karczoch – ananas

Sałatka z rukoli do przybrania

Przygotowanie

Pokruszyć drożdże do miski i dodać miód i sól. Zamieszać, więc drożdże topi. Mix w niewiele z letnimi (palec ciepłej) wody.
Wlać mleko, oliwę i wodę pozostałych.
Dodać mąkę i mieszać się znacząco. Dodatkowe mąka może być potrzebne. Ważne jest, aby pracować ciasto dobrze więc, że jest gładka i błyszcząca i nie przykleja się do rąk i miski.
Niech powstanie ciasto pokryte ręcznik ręcznik lub herbaty na około 40 minut.
Aby proces fermentacji w kolejności, co chcesz na pizzę. Brush dwa pieczenia arkusze z odrobiną oliwy z oliwek (nie zbyt dużo). Rozgrzej piekarnik do 275 stopni.
Gdy ciasto drożdżowe gotowe, zagnieść ponownie. Podzielić ciasto na dwie części – jedna część dla każdej tacy piekarnika (może być na krawędzi ciasta za dużo).
Ciasto rozwałkować na arkuszu. To zajmuje trochę wytrwałości, aby go na płycie z powodu oleju, ale olej sprawia, że pizza to nie dać się złapać. Druga część ciasta stać czekać aż będziesz miał czas, aby rzucić go na następnej kartce.
Rozprzestrzenił sos pomidorowy z krawędzi. Dodać resztę składników, które chcesz, plus tartym serem. Każdy może umieścić, czego chcą od ich udziału w pizzy!
Piec w temperaturze 275 stopni, około 10-12 minut.
Najlepiej ze świeżą rukolą!