Panchetta ze szpinakiem

Składniki

Boczek 3 kg
2 łyżki Koper nasiona
3 szt. ząbki czosnku – zmiażdżone
1 pęk Natki pietruszki – posiekana
4 łyżki tymianek
3 łyżki rozmaryn
3 szt. Cytryny – skórki

sól i pieprz

 

Przygotowanie

Udział po stronie wieprzowe tak, że może być rozłożona do podwójnej wielkości. Zmiażdżyć nasiona kopru i czosnek. Pick gałązek tymianku i rozmarynu posiekać. Zetrzeć skórkę z cytryny. Natrzeć mięso ze wszystkimi przyprawami i czosnkiem. Dodaj sól i pieprz. Roll up w rolkę, upewnij się, skórka jest właśnie wyszedł na zewnątrz i nie iść w roli, bo wtedy staje się tylko do żucia, a nie chrupiące.
Remis mięso z sznurka. Rozgrzać piekarnik do 275 ° C i smażyć porchettan wokół. Gdy cała rolka ładnie rumiane, obniżenie temperatury do 150 ° C i gotować około 3 1/2 godziny. Można to zrobić 1-2 dni przed porchettan służono, ciepłe tak, na 120 stopni przez około 20 minut przed podaniem.
Szpinak i nötsallad: cebula plaster i wycisnąć sok z cytryny na niech marynacie przez około 30 minut. Rozgrzać na patelni olej canola. Dodać orzechy i migdały, tosty je aż zacznie przerzucać muszli i oni dostać kolor. Nalej na talerz i posypać solą. Rozgrzać olej rzepakowy i podsmaż szpinak szybko, zmniejsz cebulę, orzechy i migdały. Doprawić pieprzem.
Porcja: porchettan Cut i podawać z ciepłym szpinakiem i nötsalladen.