Homary Ossobuco

Składniki

Homary „Ossobuco”
6 szt. langoustines
3 kubki bulion z kurczaka
0,5 dl białe wino
0,5 dl pokrojone w kostkę seler
0,5 dl pokrojone w kostkę marchew
0,5 dl gotowane i pokrojone dodatku cielęce
4 gałązki tymianek
1 ząbek czosnku
2 łyżki masło
1 świeże liście laurowe
0,5 lemon zest
2 szt. pomidory
sól
czarny pieprz

Przygotowanie

Smażyć wszystko z wyjątkiem pomidorów i Langoustines w maśle. Odwróć wino i bulion i gotować, aż warzywa zmiękną, podnieść gałązki tymianku.
Pomidory sparzyć, skóry i nasion je, pokroić miąższ. Fry trochę pietruszki w 180-stopni oleju do 5 sekund (do dekoracji).
Langoustines pieczone w maśle i trochę łagodnej oliwy z oliwek, aż mięso zmieni kolor na biały, dodać miąższ pomidorowy w bulionie i doprawić solą i białym pieprzem, podawać.